20/12 - FODER ..

.. ELLER INTE?

Det är frågan. Vissa tycker att det räcker med bra ensilage/hö medans andra har i olika oljor och diverse grejer som hästen kanske inte ens behöver?

Om man inte riktigt vet säkert vad man ska ge hästen för mat kan ta reda på det på denna hemsida: http://hippocampus.slu.se/hastens_foder/foderstatsprogram/enter.cfm

Då måste man fylla i en massa saker som kan vara lite krångligt men det är ett sätt. Sen kan man också titta på hur hästen är, alltså om den är jättepigg kan man t.ex ge den ett specialanpassat musli som tydligen ska ha en dämpande effekt. Vet inte om det fungerar men man kan ju alltid prova!

Sen om hästen är trött och ganska seg kan man ge den havre t.ex. som ger hästen energi. Men om man har ett ensilage / hö som är analyserat och det är bra värden och allt räcker det om man bara ger hästen mineraler och salt (t.ex. sätter upp en saltsten i hage/box). Om man vill vara extra säker på om den verkligen får i sig salt kan man ge den vattenlöslig salt som jag tror man kan få tag på i apoteken. Sen kan man också köpa salt i flingor som är lite lättare.

Jag tycker att man ska ge hästen det som den behöver, alltså inte hålla på med en massa oljor eller diverse saker som den inte måste ha :)

Vad har ni för åsikter angående detta?



Havrefält ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0